méz

A méz az egyik leghatékonyabb természetes energiaforrás.
Körülbelül 190 tápanyagot tartalmaz: 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 vitamint, enzimeket, szőlőcukrot, gyümölcscukrot, amely molekulaszerkezetének minden átalakítása nélkül beépíthető a szervezetbe.

Tudtad, hogy a méz íze remekül passzol a növényi tejhelyettesítőkhöz?
Azt már régóta tudjuk, hogy a méz és a tea nagyszerű párosítás, de miért ne használhatnánk ezt a szuper alapanyagot növényi tejhelyettesítő italokhoz is? Ha már kóstoltad, akkor biztosan nem csalódtál, ha még nem, érdemes kipróbálnod, hiszen nem csak finom italt kapsz, de még értékes vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is juttatod a szervezetedet.

https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=m%C3%A9z%20kg&description=0

Citrusos mangó ital

A mangó alapú házi gyümölcslé frissítő és ízletes, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. A mangó gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ez az ital nemcsak finom, hanem egészséges is.

Tovább olvasom »

Moon milk levendulával

A Moon milk egy olyan tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ez a változat egy természetes nyugató, pihentető alvást támogató ital, amelyhez levendulát és finom fűszereket adtunk.

Tovább olvasom »

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Fermentált paradicsom lilahagymával

A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.

Tovább olvasom »

Fermentált savanyúság fügéből

A füge hallatán szinte mindenkinek az édeskés íz jut eszébe, ugyanis valóban az egyik legédesebb gyümölcsről van szó. Mivel friss formájában csak rövid ideig elérhető, ezért leginkább aszalt formában találkozunk vele. Úgy gondoltuk, elvonatkoztatunk az édességtől és újra értékeljük ezt a megosztó alapanyagot.
Elképzelésünk beigazolódott miszerint fügéből nagyon izgalmas ízvilágú savanyúság készíthető.

Tovább olvasom »

Moon milk rózsával

A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.

Tovább olvasom »

Mézes-levendulás mandula ital

Levendula, az illatos gyógynövény.
A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt.
A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez.
Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.

Tovább olvasom »

Trópusi gyümölcs turmix

Tél végére teljesen kiürülnek a vitaminraktáraink, de ha rendszeresen fogyasztunk smoothie-kat, turmixokat, akkor segíthetünk a szervezetünknek feltöltődni.
Lássunk is egy tavaszváró, fiatalító turmix receptet!

Tovább olvasom »

Napraforgómag “kefir”

Kaukázusi kefirt gyakran fogyasztok, így hasonló állagot szerettem volna elérni. Alapanyagként a napraforgómagra esett a választásom és nem bántam meg, biztosan újra készítem majd. Reggelire tökéletes pár muffinnal vagy sós süteménnyel kiegészítve

Tovább olvasom »

Körte chutney (csatni) aszalt áfonyával

Sült hús mellé fantasztikus! Édes is, csípős is, fergeteges íz kavalkád egyetlen kis üvegben! A frissen főzöttet választottuk, mivel télen is lehet körtét és almát kapni.
Ehhez a recepthez a darálásmentes programot kell használni ( Silver-Chunky Soup, Rainbow-Chunky Soup, Glass főzőfejjel)
2 kis üveg lett belőle.

Tovább olvasom »

Meggyes “kókuszjoghurt” fagyi

A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle.
Alapja egy “kókuszjoghurt”, amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel.
Mi most meggylekvárt használtunk….

Tovább olvasom »

Fermentált retek

Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz.
Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét.
Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.

Tovább olvasom »

Kimchi

A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel Koreában olyan, mint nálunk a lecsó: ahány ház, annyiféleképpen készítik. A lényeg, hogy rendkívül egészséges és nagyon finom, az illata pedig eléggé jellegzetes és erőteljes.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső