méz

A méz az egyik leghatékonyabb természetes energiaforrás.
Körülbelül 190 tápanyagot tartalmaz: 19 aminosavat, 33 ásványi anyagot, 11 vitamint, enzimeket, szőlőcukrot, gyümölcscukrot, amely molekulaszerkezetének minden átalakítása nélkül beépíthető a szervezetbe.

Tudtad, hogy a méz íze remekül passzol a növényi tejhelyettesítőkhöz?
Azt már régóta tudjuk, hogy a méz és a tea nagyszerű párosítás, de miért ne használhatnánk ezt a szuper alapanyagot növényi tejhelyettesítő italokhoz is? Ha már kóstoltad, akkor biztosan nem csalódtál, ha még nem, érdemes kipróbálnod, hiszen nem csak finom italt kapsz, de még értékes vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz is juttatod a szervezetedet.

https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=m%C3%A9z%20kg&description=0

Citrusos mangó ital

A mangó alapú házi gyümölcslé frissítő és ízletes, amelyet könnyen elkészíthetünk otthon. A mangó gazdag C-vitaminban és antioxidánsokban, így ez az ital nemcsak finom, hanem egészséges is.

Tovább olvasom »

Moon milk levendulával

A Moon milk egy olyan tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ez a változat egy természetes nyugató, pihentető alvást támogató ital, amelyhez levendulát és finom fűszereket adtunk.

Tovább olvasom »

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Fermentált paradicsom lilahagymával

A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.

Tovább olvasom »

Fermentált savanyúság fügéből

A füge hallatán szinte mindenkinek az édeskés íz jut eszébe, ugyanis valóban az egyik legédesebb gyümölcsről van szó. Mivel friss formájában csak rövid ideig elérhető, ezért leginkább aszalt formában találkozunk vele. Úgy gondoltuk, elvonatkoztatunk az édességtől és újra értékeljük ezt a megosztó alapanyagot.
Elképzelésünk beigazolódott miszerint fügéből nagyon izgalmas ízvilágú savanyúság készíthető.

Tovább olvasom »

Moon milk rózsával

A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső