Meggyes “joghurt”

Recept nyomtatása
Meggyes "joghurt"
Finom, kanalazható, krémes joghurt, amibe utólag is tettünk meggydarabokat. Bármilyen gyümölccsel elkészíthető finomság.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Pihentetés 10 óra
Mennyiség
l
Hozzávalók
"Joghurt" alap
Meggyes "joghurt"- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Pihentetés 10 óra
Mennyiség
l
Hozzávalók
"Joghurt" alap
Meggyes "joghurt"- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Elkészítés
  1. Az alap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítőbe tesszük és elindítjuk a száraz magtej programot. Amikor elkészült a géphez kapott szűrő segítségével átszűrjük.
  2. A növényi italkészítő gépet elöblítjük, és visszatesszük bele a "tejet" (ekkor, aki szeretné átszűrheti másodszor is, akár egy sűrűbb szövésű szűrön is).
  3. Hozzáadjuk a konjac lisztet és a mézet, és elindítjuk a Juice programot. Ezután átöntjük a Vegital fermentáló edénybe és hagyjuk 42 fokra hűlni (nagy segítség ilyenkor egy hőmérő, amivel a pontos hőfokot ki lehet mérni).
  4. Végül 1/3-ad kapszula joghurt kultúrát elkeverünk kevés vízzel, majd a lehűlt "joghurt" alaphoz adjuk.
  5. Bekapcsoljuk a fermentáló gépet, beállítjuk a joghurt programot, 10 órát adunk meg időnek.
  6. Miután elkészült kb. 50 g meggyet félbe/negyedekbe vágunk és a joghurthoz keverjük. Egy igazán gyümölcsös, ízletes, tejtől, mindenféle ízfokozóktól mentes krémes, lágy "joghurtot" kapunk. 🙂
Megjegyzés

Vaderna Virág receptje
www.izmorzsak.blog.hu

TIPP: 40-42 fokot érdemes tényleg kivárni, nagyban befolyásolja a "joghurt" sikerességét a pontosan megválasztott hőfok.
TIPP: joghurt programnál a gép 8 órát ajánl, azonban növényi "tejeknél" ez kevés lehet, ezért állítottam neki +2 órát.
TIPP: a hűtési funkciót is bekapcsoltam a gépen, kb. 2 óra alatt lehűtötte 10 fok alá a gép a "joghurtot", így már bátran raktam be a hűtőbe.
TIPP: másnap még kicsit sűrűsödött, az állag és íz pont olyan volt, mint amit elképzeltem, de ha valakinek nem elég sűrű, akkor még hidegen is lehet tovább sűríteni konjac liszttel.
TIPP: konjac liszt helyett lehet használni más sűrítőt is pl. nyílgyökérlisztet (ebből biztosan több kell, de még ezzel nem próbáltam).

 

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek