Meggyes “kókuszjoghurt” fagyi
Recept nyomtatása
Meggyes "kókuszjoghurt" fagyi
A krémes házilag készített fagyi, bár nyáron esik a legjobban, de megfelelő rátéttel akár téli finomságot is varázsolhatunk belőle. Alapja egy "kókuszjoghurt", amit egyéni ízlés szerint tovább turbózhatunk gyümölcsökkel, lekvárokkal, öntetekkel. Mi most meggylekvárt használtunk....
Előkészítés 15 perc
Pihentetés 12 óra fagyasztás
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Előkészítés 15 perc
Pihentetés 12 óra fagyasztás
Mennyiség
adag
Hozzávalók
Elkészítés
  1. A hozzávalókat (a lekvár kivételével) robotgéppel habosra keverjük, majd óvatosan hozzá forgatjuk a lekvárt.
  2. Kanalazzuk egy kisebb fém tálba/kenyér sütiformába, frissen tartó fóliával fedjük le és tegyük a fagyasztóba (40-45 percig).
  3. Ha letelt az idő, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát, majd ismét rakjuk vissza a fagyasztóba és ezt ismételjük meg 4-szer. Ezzel a módszerrel igazán krémes és selymes állagot kap.
  4. Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
  5. Adagolhatunk még rá a lekvárból, tehetünk rá öntetet, vagy gyümölcsöt és kanalazzuk be. 🙂
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Kíváncsi vagy mivel készítettük a fagyihoz az alapot? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek