Mézes-levendulás mandula ital
Recept nyomtatása
Mézes-levendulás mandula ital
Levendula, az illatos gyógynövény. A lila, sajátos aromával rendelkező virágot sokan szeretik nyugtató, szorongásgátló hatása miatt. A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez. Mi most egy finom mandula italt varázsoltunk belőle.
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az ital hozzávalóit a méz kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Elindítjuk a "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain" programot.
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A mézet a már langyos italhoz turmixoljuk a Juice/Nyers italok funkcióval.
  5. Tippek: Minél több levendulát teszünk hozzá, annál markánsabb lesz a levendula íz. Az ital elkészíthető akár kókusztejjel is. Készíthető eritrittel és/vagy mézzel is, akár a kettő keverékével. A szűrlemény felhasználható piskótába, muffinba, kekszekbe!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek