Fermentált paradicsom lilahagymával
Recept nyomtatása
Fermentált paradicsom lilahagymával
A paradicsom édesen és sósan is finom. Sokrétűen felhasználható a konyhában, ezért is szeretjük annyira. Tele van értékes vitaminokkal. Lilahagymával fermentáltuk, ezzel tovább fokozva probiotikus hatását. Kellemesen savanyú, friss ízű zöldségsaláta lett az eredmény.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 24 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Zöldségek/fűszerek:
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 24 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Zöldségek/fűszerek:
Elkészítés
  1. A paradicsomot megtisztítjuk, majd kis darabokra vágjuk. A lila és újhagymát vékony szeletekre aprítjuk.
  2. A hozzávalókat sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. A tetejére tesszük a friss fűszernövényeket.
  3. A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldség keverékre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.) Kimchi programon fermentáljuk 24 órát.
  4. Ezzel az erjesztési idővel, egy kellemesen savanyú, saláta jellegű zöldség kombót kapunk. Természetesen, ha szeretnénk erőteljesebb savanyú ízt elérni, növelhetjük az erjesztési időt. Ebben az esetben a zöldségek színe elhalványul.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek