Így használd az oldalt

/
You are Reading..

Így használd az oldalt


Szeretettel üdvözlünk oldalunkon.

Az elmúlt 10 év tapasztalatai alapján született meg ez a weboldal. Célunk az, hogy segítsük azokat a kedves olvasókat, akik a Vegital készülékeit választották, vagy még csak tervezik a vásárlást.

Recepttárunkat folyamatosan bővítjük saját, illetve általatok megosztott ételek-és italok összetevőinek és elkészítési módjának ismertetőjével. Az oldal használata igen egyszerű, de nézzük meg részletesen.

A főoldalon kulcsszóra tudsz keresni, tehát pl. ha beírod, hogy kókusztej, akkor azok a receptek fognak megjelenni, ahol kókusztejet készítettünk, vagy ez az összetevő szerepel a receptben.

A felső menüsorban különböző kategóriákat találsz, mi ezeket tartottuk a leglényegesebbeknek.

A teljes kategórialistát az összes kategória menüpont alatt találod.

Ha kiválasztottad a receptet kattints rá és kezdődhet a varázslat.

A mennyiség feliratnál be tudod állítani milyen űrtartalmú a készüléked, így a weboldal automatikusan átváltja az összetevők mennyiségét. Így nem kell váltószámokkal bíbelődnöd.

Egy kis segítség az űrtartalmakhoz:

Jelenleg kapható készülékek:

Snow White (0,9 l), Baby Teddy (0,9 l), Silver Digital (1,3 l), Rainbow Carmine (1,8 l), Rainbow Kiwi (1,8 l), Rainbow Grey (1,8 l), Rainbow Capuccino (1,8 l)

Régebbi készülék:

Baby Boy (0,9 l), Baby Girl (0,9 l), Basic (1,3 l), Jasmine Silver (1,3 l), Jasmine Red (1,3 l), Jasmine Green (1,3 l), Cherry (1,3 l), Glass Rubin (1,3 l), Glass Gold (1,3 l), Glass Scarlet (1,3 l), Rainbow Magenta (1,8 l), Rainbow Violet (1,8 l)

A hozzávalók egyéni ízlés szerint változtathatóak. Viszont azt vedd figyelembe, hogyha más alapanyagokból és más mennyiségekkel dolgozol, akkor az eredmény is változhat.

Előfordulhat például, hogy a tejpótló túl sűrű. Ilyenkor víz hozzáturmixolásával tudod hígítani. Növényi joghurtok esetében pedig a híg állag lehet zavaró, ehhez egy jó sűrű tejszínpótló alap készítését helyezd előtérbe, vagy utólag xantánnal tudsz javítani a krémességen.

Az elkészítés módjánál láthatod, hogy több programból is lehet választani. Azért vannak felsorolva, mert az egyes készüléktípusoknál más-más fantázianevet kaptak a hasonló lefutású funkciók.

Egy kis segítség ahhoz, hogy mit melyik programmal érdemes készíteni:

Az új gépeink angol nyelvű panellel ellátottak, itt találod, hogy melyik, minek felel meg magyarul. Az egyes modellek részben eltérő programokkal működnek: van, ami megegyezik, de van olyan, ami csak bizonyos modellek sajátossága pl. Silver esetében a Blend funkció.

Soymilk Dry – szója és egyéb gabona ital, száraz (A kemény magok, gabonák áztatás nélkül kerülnek a készülék tartályába)

Soymilk Soaked – szója és egyéb gabona ital, áztatott (a magok, gabonák áztatás után, megpuhulva kerülnek a készülék tartályába)

Five Grain – magtej, vegyes gabona/mag (Ezzel a programmal gyorsan puhuló magokból, gabonákból és gumókból készíthető tej- és tejszín helyettesítő ital. Kímélőbb program, mint az első kettő, a hőmérsékletet lassabban emeli, és rövidebb ideig tartja 100 fok közelében.)

Bio – 40 fokos “magtej” (Kímélő program, amely 40°C-on működik, így a program során nem főnek ki az enzimek és a vitaminok az ételekből.) Ez a program komoly elővigyázatosságot és a higiéniai szabályok szigorú betartását igényli!)

Chunky Soup – darabos leves (Ez a program alkalmas olyan levesek és raguk főzésére, amelyek hozzávalói csak megfőnek, de egyben maradnak (hagyományos levesek, raguk). A programban darálási funkció nincs.)

Smooth Soup – krémleves (Zöldség- és gyümölcs krémlevesek főzésére alkalmazható program, akár egynemű, akár vegyes alapanyagokból.)

Cereal – kása, sűrűbb tejszín (Szuper reggeliként szolgálhat egy gyümölcsökkel teli zabkása, vagy köleskása, de könnyedén elkészítheted ezzel a programmal a tejmentes „tejszínt” is, amit aztán főzéshez, krémekhez, süteményekhez is felhasználhatsz!)

Jam-lekvárok, dzsemek (Ez a program alkalmas víz hozzáadásával készült szörpök, dzsemek készítésére.)

Baby food – bébiétel, mártások (Zöldségekből, gyümölcsökből, akár gabonák, magvak hozzáadásával készíthető bébiétel, mártás, vagy szósz ezzel a programmal.)

Corn Juice – Kukorica ital (Kukorica és egyéb lágy alapanyagú italok főzhetőek ezzel a funkcióval, egyben a lekvár készítő programnak is megfelel azoknál a modelleknél, ahol külön Jam funkció nincs feltüntetve)

Juice – nyers turmix funkció (Automatikus turmixolás. Főzés nélküli program, amellyel nyers ételek és italok, smoothie-k, juice-ok készíthetők.)

Blend- kézi vezérlésű darálás (Rövid daráló program. Szárazanyag darálására nem alkalmas, kizárólag folyadék hozzáadásával alkalmazható.)

Öblítés/Auto cleaning (Ez a program szolgál a gép elöblítésére, ehhez fel kell tölteni a tartályt tiszta – hideg vagy meleg – vízzel majd megérinteni az Juice/Auto Clean/Öblítés gombot.)

Reméljük hasznosnak találod az oldalunkat és sok finomságot készítesz a Vegital készülékeddel.

Ha bármiben tudunk neked segíteni keress minket bizalommal. Jó főzőcskézést kívánunk!