Fermentált retek
Recept nyomtatása
Fermentált retek
Fermentálás során a retek kicsit megpuhul, színe halvány rózsaszínű lesz. Főétel mellé savanyúságként is isteni, de egy reggeli mellett is megállja a helyét. Emésztőrendszerünkre is jó hatással lehet.
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 28 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Felöntőlé
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 28 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Felöntőlé
Elkészítés
  1. A zöldségeket és a fűszereket összekeverjük és a Vegital fermentáló tartályába tesszük.
  2. Elkészítjük a felöntőlevet és a zöldségekhez adjuk, majd hozzáöntünk még annyi vizet, hogy elfedje őket.
  3. Nyomjuk meg gyorsan egymás után kétszer a start gombot, válasszuk ki ugyancsak kétszeri megnyomással a Kimchi programot, 28 óra, nyomjuk meg a Cooling (hűtés) gombot is és már indul is.
Megjegyzés

TIPP: Ízlés szerint adhatunk hozzá lila hagymát is.

Te is szeretnél ilyen finom erjesztett savanyúságot készíteni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek