Moon milk rózsával

Recept nyomtatása
Moon milk rózsával
A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá. Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Alap tejhelyettesítő
A kész leszűrt italhoz adjuk:
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Mennyiség
l
Hozzávalók
Alap tejhelyettesítő
A kész leszűrt italhoz adjuk:
Elkészítés
  1. Az alap tejpótló hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk".
  3. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. A szűrt italhoz turmixoljuk a mézet és a céklaport. A cékla csak megszínezi az italt, egyáltalán nem változtat az ízén. A rózsaszirmokat bele szórjuk és kb. 10 percig állni hagyjuk, majd újra leszűrjük.
  5. Ha valaki nem szereti a rózsa ízét, természetesen elhagyható. Anélkül is nagyon finom, krémes, rózsaszínű tejpótlót kortyolhatunk.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek