Fermentált vegyes zöldség tormával és gyömbérrel
Recept nyomtatása
Fermentált vegyes zöldség tormával és gyömbérrel
Vegyes zöldségekből készült, kiváló savanyúság lesz belőle, ami önállóan, vagy köretként is fogyasztható.
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 28 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Zöldségek
Felöltőlé
Előkészítés 15 perc
Program idő/főzés 28 óra
Mennyiség
Hozzávalók
Zöldségek
Felöltőlé
Elkészítés
  1. A retket felkarikázzuk, a karalábét vékony – kb 1,5 x 1,5 cm-es szeletekre vágjuk,felaprózzuk az újhagymát.
  2. Ezeket sorban belerétegezzük a Vegital fermentáló tartályába. Erre jön egy sor vékonyan felkarikázott torma (kb 10 cm-es darab) és egy 6 cm-es, hasonlóan feldarabolt (nagyon vékonyra szeletelt) friss gyömbér.Megszórjuk színes bors keverékkel, koriander maggal, 10 szem boróka bogyóval és hinggel.
  3. A felöntőlé hozzávalóit összekeverjük és ráöntjük a zöldségekre úgy, hogy ellepje őket. (ha kevésnek bizonyul, önthetünk hozzá egy kis vizet.)
  4. Kimchi programon fermentáljuk.
  5. * hing (a hing egy ajurvédikus hagymapótló fűszer, ami FODMAP diétában, azaz fruktán érzékenységben, galaktooligoszacharid emésztési elégtelenségben szenvedőknek remek alternatíva a tiltott vöröshagymával és fokhagymával szemben. Egyéb nevei: asafoetida, vagy ördöggyökér. Remekül pótolja a hagymákat.)

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek