Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 15 perc |
Pihentetés | 16 óra |
Mennyiség |
|
Hozzávalók
"Sajt" alap
- 50 g köles
- 50 g kesudió
- 1 teáskanál agavé szirup
- 1 kiskanál só
- víz a minimum jelzésig
- 0,5 db krémsajt baktérium kultúra
Sablé
- 170 g szezámliszt
- 0,5 teáskanál adalékmentes só
- őrölt bors ízlés szerint
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 150 g növényi margarin elmorzsolva
- 40 g tökmag durvára őrölt
- 40 g dió durvára őrölt
- 1 evőkanál rozmaring
- 2-3 evőkanál "sajt" alap
- 1 kávéskanál folyékony füst
- 4 evőkanál sörélesztőpehely gluténmentes
Hozzávalók
"Sajt" alap
Sablé
|
Elkészítés
- A "sajt" alap hozzávalóit a krémsajt kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük a Száraz mag/ Soymilk programon.
- A kész alapot leszűrjük és a fermentáló tartályába tesszük. A kb. 30 fokra hűlt alaphoz keverjük a kis vízben feloldott baktérium kultúrát.
- Ricewine programon készítjük és 16 órára állítjuk.
- A sablé hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, még teszünk hozzá lisztet, és 2 rudat formázva, alufóliában hűtőbe tesszük.
- Kellő dermedés (1-2 óra)után finoman fél centis szeleteket vágunk, és a sütőpapíron még jól összenyomkodjuk és formázzuk a kis korongokat, mert a sok darabos hozzávalótól kicsit nehezebb kezelni a tésztát.
- Golyókból is lapíthatjuk, a lényeg az ujjhegyekkel való alapos összenyomkodás.
- 175 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Megjegyzés
P.M. Anett receptje
Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!