kesudió

Ez a Brazíliából származó csonthéjas kitűnő K-vitamin-, réz-, magnézium-, foszfor-, mangán- és vasforrás. Emellett kiemelkedő a fehérjetartalma, de tartalmaz antioxidáns hatóanyagokat is.
Nagyon testes, rendkívül finom italt ad, kesudióval re- mekül lehet sűríteni, ami jó hír a paleo étrenden élőknek. Ha növényi tejhelyettesítők sűrítéséről van szó, akkor általában első gondolatunk egy kis rizs vagy árpa, esetleg zab vagy köles hozzáadása. Azok számára, akik viszont egyáltalán nem fogyasztanak gabonát, sűrítőként elsősorban a kesudió és a földi mandula jöhet szóba, csak utána nyúljunk a xantánért, vagy egyéb keményítőért.

https://www.vegital.hu/kesudio-500-g

Kesudió “tejszín”

Recept nyomtatása Kesudió “tejszín” Krémes tejszínhelyettesítő, ami tökéletesen felhasználható minden olyan recepthez, amihez főzőtejszínre van szükség. Előkészítés 10 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség l

Tovább olvasom »

Vegán carbonara szósz

Recept nyomtatása Vegán carbonara szósz Nagyon finom, krémes, sajt ízű öntet, ami kiváló kiegészítője a tésztaételeknek, de akár mártogatósként is tökéletes zöldségek, ropogtatnivalók mellé. Előkészítés

Tovább olvasom »

Avokádós forró csoki

Recept nyomtatása Avokádós forró csoki Az avokádós forró csoki egy különleges és ízletes alternatíva a hagyományos forró csokoládénak, különösen azoknak, akik kerülik a tejtermékeket. Ez

Tovább olvasom »

Avokádós forró csoki/puding

Az avokádós forró csoki egy különleges és ízletes alternatíva a hagyományos forró csokoládénak, különösen azoknak, akik kerülik a tejtermékeket. Ez a ital az avokádó krémes textúráját és egészséges zsírjait kombinálja a gazdag kakaóval.

Tovább olvasom »

Vegán cheddar

Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza.
Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.

Tovább olvasom »

Sajtpótló kenőkrém kesudióból

Gazdag és krémes textúrája mellett ez a kesudiós kenőkrém igen kellemes ízzel rendelkezik, amely kiválóan harmonizálhat kenyérrel, ropogtatnivalókkal, vagy akár salátával is. Emellett egészséges opció is, hiszen a kesudió tele van hasznos tápanyagokkal és telítetlen zsírokkal. Különféle fűszerek és ízesítők hozzáadásával még inkább személyre szabható, így a kesudiós sajtkrémpótló remek választás lehet a kulináris kreativitás kibontakoztatásához.

Tovább olvasom »

Kenőkrém kesudióból

A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival
egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.

Tovább olvasom »

Whiskey-s kávélikőr

“Sosem próbáltam még alkoholos italt a gépbe tenni, de azt hiszem ez az egyik legjobb dolog, ami egy jó fajta, minőségi füstös whiskey-vel történhet.” -Kaska-Héczey Petra receptje

Tovább olvasom »

Tojáslikőr-mentesen

A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.

Tovább olvasom »

Tiramisu palacsinta

A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.

Tovább olvasom »

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Vegán forró csoki

Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.

Tovább olvasom »

Köles rudi

Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót.
Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.

Tovább olvasom »

Mazsolás krém”túró”

A megunhatatlan gyerekkori kedvenc a finom vaníliás krémtúró. Egy otthon is elkészíthető változatot hoztunk, ami után biztosan nem akarsz majd boltit venni.
Könnyű, krémes, igazán vaníliás.

Tovább olvasom »

Csokis-ribizlis muffin

Kesudió italból és a szűrleményből készült ez az egyszerű, de nagyon finom muffin. Szeretjük azokat a recepteket, ahol minden felhasználásra kerül. Reméljük nektek is ízleni fog.

Tovább olvasom »

Kesu “kefir” jostával

Ízletes kefirhelyettesítő, melyet egy különleges gyümölccsel jostával ízesítettünk. Az egres és a ribizli keresztezéséből született ez a magas C vitamin tartalommal rendelkező bogyós gyümölcs.
A sötét színű, zöldes húsú josta nem olyan savanykás, mint a ribizli vagy az egres, az íze inkább édeskés,

Tovább olvasom »

“Kesudiótejszín”

A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és “joghurt” alapnak is.

Tovább olvasom »

Kesu ital

A kesudióból készült ital egy finom, sűrű krémes állagú tejhelyettesítő. Aki szereti a kesudió ízét, biztosan ezért is rajongani fog. Kávéhoz is szuper választás.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső