Rozmaringos “sajtos” sablé
Recept nyomtatása
Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Mennyiség Előkészítés
4 fő 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 16 óra
Mennyiség Előkészítés
4 fő 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 16 óra
Rozmaringos “sajtos” sablé
Recept nyomtatása
Sajtos ízhatású sós keksz, mely igazi nassolnivaló. Ropogós finomság, ami akár gasztro ajándéknak is tökéletes
Mennyiség Előkészítés
4 fő 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 16 óra
Mennyiség Előkészítés
4 fő 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
15 perc 16 óra
Hozzávalók
“Sajt” alap
Sablé
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A “sajt” alap hozzávalóit a krémsajt kultúra kivételével a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és megfőzzük a Száraz mag/ Soymilk programon.
  2. A kész alapot leszűrjük és a fermentáló tartályába tesszük. A kb. 30 fokra hűlt alaphoz keverjük a kis vízben feloldott baktérium kultúrát.
  3. Ricewine programon készítjük és 16 órára állítjuk.
  4. A sablé hozzávalóit jól összegyúrjuk, ha szükséges, még teszünk hozzá lisztet, és 2 rudat formázva, alufóliában hűtőbe tesszük.
  5. Kellő dermedés (1-2 óra)után finoman fél centis szeleteket vágunk, és a sütőpapíron még jól összenyomkodjuk és formázzuk a kis korongokat, mert a sok darabos hozzávalótól kicsit nehezebb kezelni a tésztát.
  6. Golyókból is lapíthatjuk, a lényeg az ujjhegyekkel való alapos összenyomkodás.
  7. 175 fokos, előmelegített sütőben 12-15 perc alatt ropogósra sütjük.
Megjegyzés

P.M. Anett receptje

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!