Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
"Tejszín "
- 36 g kókuszreszelék
- 32 g köles
- 30 g rizs
- 50 g kókuszzsír
- 1 evőkanál Olajessimo
- 1 csipet só ízlés szerint
- 1 evőkanál eritrit (csapott evőkanál)
- víz a maximum jelzésig
Quinoa saláta
- 1 pohár quinoa (2 dl-es pohár)
- 2 pohár víz
- 1 db kaliforniai paprika
- 3 db paradicsom
- 1/2 db kígyóuborka
- 300 g kukorica (főtt vagy konzerv)
- 100 g sonka kis kockákra vágva
- 100 ml növényi "tejszín" "joghurt", vagy "tejföl"
- 1-2 evőkanál vegán majonéz (opcionális)
- 1 kiskanál mustár
- 1 evőkanál olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- pár csepp citromlé
- 1-2 db friss bazsalikom
Hozzávalók
"Tejszín "
Quinoa saláta
|
Elkészítés
- A "tejszín" hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a Baby food programot és elindítjuk.
- Ha végzett a program a "tejszínt" leszűrjük, felhasználásig hűtőben tároljuk. Természetesen a salátához másik fajta növényi tejszínhelyettesítő, vagy növényi "joghurt" is használható.
- 1 pohár quinoát 2 pohar vízzel puhára főzünk, majd kihűtjük.
- A zöldségeket felaprítjuk, majd összekeverjük a kihűlt quinoával. Beleforgartjuk a többi hozzávalót is.
Megjegyzés
L.Cs. Dorothy receptje