olívaolaj

A krémlevesek ízének, állagának javításához olívaolajat használhatunk. Leveseknél, szószóknál igen ízletes, viszont tejhelyettesítő italok készítéséhez nem javasoljuk markáns ízvilága miatt.

A tejpótlókhoz semleges ízű étolajat adunk, általa lesz az tejhelyettesítő lágy, krémes, nem beszélve arról, hogy a beltartalmi értékek is növekednek az olaj által.

https://www.vegital.hu/olajessimo

Gazpacho

Recept nyomtatása Gazpacho A gazpacho, egy klasszikus spanyol hideg leves, amely kiváló választás a forró nyári napokra. Főként friss zöldségekből készül, mint paradicsom, uborka, paprika

Tovább olvasom »

Hokkaido tök krémleves

Recept nyomtatása Hokkaido tök krémleves A Hokkaidó tökből készült krémleves igazi őszi finomság, amelyet a gyömbér és a kurkuma különleges ízei tesznek még izgalmasabbá. A

Tovább olvasom »

Spárgakrémleves

Recept nyomtatása Spárgakrémleves Ízletes és tápláló leves, amit a zsenge spárga tesz igazán különlegessé. Előkészítés 20 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség l Hozzávalók 230

Tovább olvasom »

Céklakrémleves

Ha már unalmas a cékla savanyúságként, szeretettel ajánljuk ezt a testet-lelket melengető ízletes levest, ami nemcsak ízével, de páratlan színével is elvarázsolja fogyasztóit.

Tovább olvasom »

Spárgakrémleves

A spárga igen jótékony hatású zöldség. Tele van rostokkal, vitaminokkal és mivel kalória alig van benne, így fogyókúránál és méregtelenítésnél is felhasználható.
Most egy finom spárgakrémleves receptet mutatunk be, amit nagyon egyszerű megfőzni a Vegital növényi italkészítőben.

Tovább olvasom »

“Tejszínes” citromszósz (sós)

Téli receptversenyünkre érkezett ez a finom mártás, amit akár tartár-helyettesítőként is használhatunk. A recept készítője afrikai harcsával kínálta, de egyéb hús-és halételekhez, rántott gombához, zöldségekhez is kiválóan illik.

Tovább olvasom »

Tökfőzelék

Igen megosztó étel, pláne a gyerekek körében. Sokan felnőtt fejjel jövünk rá, hogy egy krémes, kapros tökfőzelék milyen finom tud lenni. Friss tökből elkészítve igazi nyári étel.
Kiegészíthető tükörtojással, fasírttal, vagy bármilyen feltéttel.

Tovább olvasom »

Sütőtök krémleves

Az őszi időszak egyik közkedvelt alapanyaga a sütőtök. Sokféleképpen lehet felhasználni, megsüthetjük önmagában, de készülhet belőle leves, ital vagy akár desszert is.
Ebben a receptben krémlevest készítettünk belőle.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső