olívaolaj

A krémlevesek ízének, állagának javításához olívaolajat használhatunk. Leveseknél, szószóknál igen ízletes, viszont tejhelyettesítő italok készítéséhez nem javasoljuk markáns ízvilága miatt.

A tejpótlókhoz semleges ízű étolajat adunk, általa lesz az tejhelyettesítő lágy, krémes, nem beszélve arról, hogy a beltartalmi értékek is növekednek az olaj által.

https://www.vegital.hu/olajessimo

Céklakrémleves

Ha már unalmas a cékla savanyúságként, szeretettel ajánljuk ezt a testet-lelket melengető ízletes levest, ami nemcsak ízével, de páratlan színével is elvarázsolja fogyasztóit.

Tovább olvasom »

Spárgakrémleves

A spárga igen jótékony hatású zöldség. Tele van rostokkal, vitaminokkal és mivel kalória alig van benne, így fogyókúránál és méregtelenítésnél is felhasználható.
Most egy finom spárgakrémleves receptet mutatunk be, amit nagyon egyszerű megfőzni a Vegital növényi italkészítőben.

Tovább olvasom »

“Tejszínes” citromszósz (sós)

Téli receptversenyünkre érkezett ez a finom mártás, amit akár tartár-helyettesítőként is használhatunk. A recept készítője afrikai harcsával kínálta, de egyéb hús-és halételekhez, rántott gombához, zöldségekhez is kiválóan illik.

Tovább olvasom »

Tökfőzelék

Igen megosztó étel, pláne a gyerekek körében. Sokan felnőtt fejjel jövünk rá, hogy egy krémes, kapros tökfőzelék milyen finom tud lenni. Friss tökből elkészítve igazi nyári étel.
Kiegészíthető tükörtojással, fasírttal, vagy bármilyen feltéttel.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső