citromlé

Kenőkrém kesudióból

A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival
egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.

Tovább olvasom »

Köles rudi

Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót.
Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.

Tovább olvasom »

“Tejszínes” citromszósz (sós)

Téli receptversenyünkre érkezett ez a finom mártás, amit akár tartár-helyettesítőként is használhatunk. A recept készítője afrikai harcsával kínálta, de egyéb hús-és halételekhez, rántott gombához, zöldségekhez is kiválóan illik.

Tovább olvasom »

Kölesfánk-hamis túrófánk

Glutén-és tejmentes desszert gombócok, amik kívül ropogósak, belül pedig puhák. Az alapja főtt kölesből készül, amibe kis citromlevet csepegtettünk, így a túróhoz hasonló ízvilágot értünk el.
Ebből az adagból 25 db 5 cm átmérőjű kis fánkgolyó készíthető.

Tovább olvasom »

Hamis “sajt” sütőtökből

A növényi “sajt” kérdése folyamatosan foglalkoztat minket. Szerettünk volna egy jól szeletelhető, de mégis krémes, sajt ízű helyettesítővel előrukkolni.
Nem is sejtettük, hogy a sütőtök milyen jó alapot fog szolgáltatni. Érdemes kipróbálni.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső