bors

Barnamártás

A klasszikus barnamártás napokig készül főként éttermi környezetben, ahol bőven van idő több napig érlelni az ízeket.
Egy gyors változatot készítettünk, ami kevésbé macerás, de aromája nagyon hasonlít az eredetihez. Sültek és grillezett zöldségek fenséges kiegészítője.

Tovább olvasom »

Thai curry leves

Ezt a levest azoknak ajánljuk, akik szeretik a thai fűszerezésű ételeket. Magával ragadó, keleti ízvilágú fenséges leves, amit a curry és a shiitake gomba tesz izgalmassá.

Tovább olvasom »

Köles körözött

A körözött eredetileg túróból kevert, tápláló harapnivaló, amit önmagában, kenyérre kenve, zöldségekbe töltve fogyasztunk. Erjesztett kölesből próbáltunk egy hasonló ízvilágú krémet készíteni.

Tovább olvasom »

“Tejszínes” citromszósz (sós)

Téli receptversenyünkre érkezett ez a finom mártás, amit akár tartár-helyettesítőként is használhatunk. A recept készítője afrikai harcsával kínálta, de egyéb hús-és halételekhez, rántott gombához, zöldségekhez is kiválóan illik.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső