Előkészítés | 15 perc |
Program idő/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
Saláta hozzávalói:
- 160 g főtt lencse
- 1 szál újhagyma
- 3 szál virsli (lehet vegán is)
- 150 g csiperkegomba
- 1 db sárgarépa (közepes méretű)
- 150 g kelbimbó
- 1 db cukkini (kis méretű)
- 0,5 db káposztafej
- 150 g savanyú káposzta
- 1 kiskanál eritrit
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 kiskanál só
- 1 csipetnyi bors ízlés szerint
Öntet hozzávalói:
- 1,5 dl joghurtpótló (kesu-köles-zabot használtunk)
- 0,5 evőkanál mustár
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Kesu-köles-zab "joghurt" hozzávalói
- 1 l tejszínpótló
- 1 adagolókanál joghurt baktérium kultúra
- 1 evőkanál cukor
Hozzávalók
Saláta hozzávalói:
Öntet hozzávalói:
Kesu-köles-zab "joghurt" hozzávalói
|
Elkészítés
- A virslit felkarikázzuk, aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. A gombát ugyanígy. A répát felkarikázzuk, a kelbimbót negyedeljük, a cukkinit felkockázzuk és ezeket is lepirítjuk. Fontos, hogy csak picit puhuljanak, inkább piruljanak.
- Az újhagymát felkarikázzuk, majd marináljuk az ecettel, sóval, pici eritrittel. A káposztát felszeleteljük, lesózzuk. A savanyú káposztát kicsit összeaprítjuk.
- Az öntet egyik alapanyaga joghurtpótló, amelyhez először főzünk egy tejszínhelyettesítő alapot a Vegital növényi italkészítőben. Ezt az alapot dolgozzuk tovább a fermentálóban, 12 órát erjesztjük Joghurt programon.
- Az öntet hozzávalóit elegyítjük, majd hozzáadjuk a lepirított zöldségeket, a lencsét, a virslit és a gombát. Alaposan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés
N.Gréta receptje-téli receptverseny