Korhely lencse saláta
Recept nyomtatása
A korhelylevest, vagyis savanyú káposztalevest sokat ismerik, tipikus újévi fogás. Ennek a levesnek az ízvilágát varázsoltuk egy aromás lencsesalátába.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
25 perc
Korhely lencse saláta
Recept nyomtatása
A korhelylevest, vagyis savanyú káposztalevest sokat ismerik, tipikus újévi fogás. Ennek a levesnek az ízvilágát varázsoltuk egy aromás lencsesalátába.
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
4 15 perc
Program idő/főzés
25 perc
Hozzávalók
Saláta hozzávalói:
Öntet hozzávalói:
Kesu-köles-zab “tejszínpótló” hozzávalói (1,3 literes géphez)
Kesu-köles-zab “joghurt” hozzávalói
Mennyiség:
Elkészítés
  1. A virslit felkarikázzuk, aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük. A gombát ugyanígy. A répát felkarikázzuk, a kelbimbót negyedeljük, a cukkinit felkockázzuk és ezeket is lepirítjuk. Fontos, hogy csak picit puhuljanak, inkább piruljanak.
  2. Az újhagymát felkarikázzuk, majd marináljuk az ecettel, sóval, pici eritrittel. A káposztát felszeleteljük, lesózzuk. A savanyú káposztát kicsit összeaprítjuk.
  3. Az öntet egyik alapanyaga joghurtpótló, amelyhez először főzünk egy tejszínhelyettesítő alapot a Vegital növényi italkészítőben. Ezt az alapot dolgozzuk tovább a fermentálóban, 12 órát erjesztjük Joghurt programon.
  4. Az öntet hozzávalóit elegyítjük, majd hozzáadjuk a lepirított zöldségeket, a lencsét, a virslit és a gombát. Alaposan összekeverjük. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
Megjegyzés

N.Gréta receptje-téli receptverseny