Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Quiona ital:
- 45 g quinoa
- 18 g kókuszreszelék
- víz a maximum jelzésig
Palacsinta töltelék
- 500 g kesudió mascarpone
- 70 g porcukor
- 10 g vaníliás cukor
- 2 dl presszó kávé
- 20 db babapiskóta
"Mascarpone"
- 80 g kesudió
- 200 ml kókuszkrém
- 1 csipetnyi só
- 5 g xantán
- 0,5 db bio citrom leve
Szóráshoz
Hozzávalók
Quiona ital:
Palacsinta töltelék
"Mascarpone"
Szóráshoz
|
Elkészítés
Quinoa ital:
- Először elkészítjük a quinoa italt. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
- Elindítjuk a Soymilk programot. A kész italt leszűrjük.
Mascarpone:
- A kesudiót megmossuk meleg vízzel, majd 2-3 órán át áztatjuk annyi vízben, ami bőven ellepi.
- Ha a kesudiók kicsit megduzzadtak, leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, csipet sót és frissen facsart citromlevet.
- Összeturmixoljuk, majd pár perc után beletesszük a xantánt, és tovább turmixoljuk, amíg a kesudió teljesen szét nem forgácsolódik. Így egy sűrű krémet kapunk.
Palacsinta:
- A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
- Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. (A palacsinta hozzávalói és a sütés folyamata abszolút egyéni, ha szükséges, minden palacsinta előtt lehet használni egy kis olajat.)
Töltelék:
- A töltelékhez a kesudió-mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
- A presszókávét egy tálba öntjük.
- Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
Megjegyzés
R. Nikoletta receptje- tavaszi receptverseny helyezett