Tiramisu palacsinta
Recept nyomtatása
A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Tiramisu palacsinta
Recept nyomtatása
A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés
25 perc
Hozzávalók
Quiona ital:
Palacsinta tészta:
Palacsinta töltelék
“Mascarpone”
Szóráshoz
Mennyiség: l
Elkészítés
Quinoa ital:
  1. Először elkészítjük a quinoa italt. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük.
  2. Elindítjuk a Soymilk programot. A kész italt leszűrjük.
Mascarpone:
  1. A kesudiót megmossuk meleg vízzel, majd 2-3 órán át áztatjuk annyi vízben, ami bőven ellepi.
  2. Ha a kesudiók kicsit megduzzadtak, leöntjük a vizet. Hozzáadjuk a kókuszkrémet, csipet sót és frissen facsart citromlevet.
  3. Összeturmixoljuk, majd pár perc után beletesszük a xantánt, és tovább turmixoljuk, amíg a kesudió teljesen szét nem forgácsolódik. Így egy sűrű krémet kapunk.
Palacsinta:
  1. A tiramisu palacsinta minden hozzávalóját egy magasabb falú edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan leturmixoljuk.
  2. Ha szükséges, egy szűrőn átszűrjük a palacsintatésztát, majd egy teflonserpenyőben pár perc alatt a palacsinták mindkét oldalát megsütjük. Ha kell, egy kevés olajat rakunk az első pár palacsinta alá, hogy semmiképp se tapadjon le. (A palacsinta hozzávalói és a sütés folyamata abszolút egyéni, ha szükséges, minden palacsinta előtt lehet használni egy kis olajat.)
Töltelék:
  1. A töltelékhez a kesudió-mascarponét kihabosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  2. A presszókávét egy tálba öntjük.
  3. Egy megsült palacsintát megkenünk a mascarponekrémmel, kávéba áztatott babapiskótát rakunk rá, és feltekerjük. Ugyanígy elkészítjük a többi palacsintát is, megszórjuk kakaóporral, és tálaljuk.
Megjegyzés

R. Nikoletta receptje- tavaszi receptverseny helyezett