olaj

Minden italhoz érdemes legalább 1 evőkanál semleges ízű étolajat adni, általa lesz az tejhelyettesítő lágy, krémes, nem beszélve arról, hogy a beltartalmi értékek is növekednek az olaj által.
Azért is szükséges, hogy ellensúlyozza a kókuszreszelékben levő kókuszzsír rigid tulajdonságait: a kókuszzsír 24 fokon dermed, kiválik, és megül az ital tetején, nem segít elegyíteni a többi összetevőt. Az olaj dermedéspontja sokkal alacsonyabban van, ezért a kókuszsírhoz adagolva javítja annak dermedési tulajdonságait.

https://www.vegital.hu/olajessimo

Mézeskalács ital

Recept nyomtatása Mézeskalács ital Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók 40 g rizs30 g kókuszreszelék10 ml olaj40 g kókuszvirágcukor5 g mézeskalács

Tovább olvasom »

Diós beigli ital

Recept nyomtatása Diós beigli ital A diós beigli ízű desszert ital igazi ünnepi különlegesség, amely a klasszikus karácsonyi sütemény minden jellegzetes ízét magában hordozza. Krémes

Tovább olvasom »

Sütőtökös rizottó

Recept nyomtatása Sütőtökös rizottó A Vegital Rainbow és Smile készülékeiben nem csak fantasztikus tejpótlók és levesek, hanem könnyű egytálételek is készíthetőek, például egy finom rizottó

Tovább olvasom »

Kesudió ital

Recept nyomtatása Kesudió ital A kesudióból készült növényi tejpótló egy krémes állagú, laktózmentes alternatíva a hagyományos tej helyett. Gazdag E-vitaminban és magnéziumban. Enyhén édeskés, dióra

Tovább olvasom »

Mandula ital 3.

Recept nyomtatása Mandula ital Az egyik legkedveltebb növényi tejpótlót készítettük el mandulából házi verzióban. Gyönyörű fehér színe van és nagyon krémes. Előkészítés 5 perc Program

Tovább olvasom »

Vaníliás rizsital

Recept nyomtatása Vaníliás rizs ital Enyhén édes, finom desszert ital. Tökéletes kiegészítője lehet egy péksüteménynek, reggelinek, de egyéb desszert készítésénél is felhasználható. Előkészítés 5 perc

Tovább olvasom »

Hagymakrémleves

Recept nyomtatása Hagymakrémleves A hagymakrémleves ötvözi az édeskés hagyma gazdag ízvilágát és krémes textúráját. A hagyományos receptek és az egyedi ízvilág találkozik ebben az ételben,

Tovább olvasom »

Epres banános mandulaital

Egy ízletes és igen tápláló desszert italt főztünk, ami az epertől és a céklától szép rózsaszínű.
A végeredmény egy frissítő, krémes és gyümölcsös ital, amely ideális választás lehet napindítónak reggelire, vagy egy könnyű délutáni étkezéshez.

Tovább olvasom »

Fahéjas rizsdesszert

Tejmentes fahéjas desszert rizsből, amely magában hordozza a meleg, fűszeres fahéj és a lágy tejberizs tökéletes harmóniáját.
Egy olyan finomság, ami ideális választás lehet hideg téli napokon, de akár egy kényeztető édességként is szolgálhat bármikor. Hidegen és melegen is kellemes ízharmóniájú.
(Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)

Tovább olvasom »

Zöldséges rizottó

A Vegital növényi italkészítők sokoldalúságát tükrözi ez a recept. (Azokban a készülékekben főzhető, amelyek rendelkeznek Darabos leves/Chunky soup programmal.)
Egy könnyű rizottót főztünk, amiben zöldségek és a puha rizs harmonikus egyensúlyt teremtenek, így ez a fogás sokak számára élvezetes lehet.
Az egyszerűségében rejlő gazdag ízvilág miatt, ez a könnyű zöldséges rizottó remek választás egy gyors, mégis ízletes hétköznapi étkezéshez.

Tovább olvasom »

Mézeskalácsos rizs ital

A mézeskalács, az ünnepi hangulat egyik kiemelkedő gasztronómiai eszköze. Nagyon finom illat lengi be a lakást miközben készül ez a finom, tejmentes desszert ital, mintha csak valódi mézeskalács sülne.

Tovább olvasom »

Tiramisu palacsinta

A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.

Tovább olvasom »

Krémkása kölesből

A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.

Tovább olvasom »

Kölesfánk-hamis túrófánk

Glutén-és tejmentes desszert gombócok, amik kívül ropogósak, belül pedig puhák. Az alapja főtt kölesből készül, amibe kis citromlevet csepegtettünk, így a túróhoz hasonló ízvilágot értünk el.
Ebből az adagból 25 db 5 cm átmérőjű kis fánkgolyó készíthető.

Tovább olvasom »

Tejhelyettesítő lencséből

A lencse igen meghökkentő alapanyag, ha tejpótló készítéséről van szó. Hozzáillő összetevők kombinálásával azonban egy igen harmonikus ízhatású növényi tejhelyettesítő főzhető belőle. Ami még nagyon fontos tulajdonsága, hogy igen jól habosítható.

Tovább olvasom »

Vaníliás “köles ital”

Finom, testes de mégis selymes desszert jellegű ital. Vanília nélkül főzéshez használható tejhelyettesítő. Vaníliával kiegészítve önmagában is nagyon finom és tökéletes alap pudingokhoz, krémekhez, süteményekhez.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső