Kávés dió fagyi
Recept nyomtatása
Kávés dió fagyi
Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
l
Hozzávalók
Fagyi alap:
Fagyi további hozzávalói:
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 50 g étcsokoládé (kis darabkákra törve, utólag keverjük a fagyi alapba)
  • 50 g dió (aprítva, utólag keverjük a fagyi alapba)
Előkészítés 5 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 1-2 óra
Mennyiség
l
Hozzávalók
Fagyi alap:
Fagyi további hozzávalói:
  • 1 evőkanál instant kávé
  • 50 g étcsokoládé (kis darabkákra törve, utólag keverjük a fagyi alapba)
  • 50 g dió (aprítva, utólag keverjük a fagyi alapba)
Elkészítés
  1. Első lépésként főzünk egy tejszínhelyettesítőt dióból. A fagyialap hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét és összeturmixoljuk a Blend vagy Juice funkcióval.
  2. Ezután elindítjuk Soymilk/Szárazmag/Dry bean programot.
  3. A program lejárta után a kész alapot beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Az instant kávét belekeverjük a már leszűrt tejszínpótlóba.
  5. A kész fagyialapot 3 módszerrel dolgozhatjuk tovább.
  6. - Fagylatkészítő géppel (1-2 óra, készülékfüggő).
  7. - Mélyhűtőben hűtve. Ebben az esetben dermedésig óránként jól át kell keverni. (kb. 8 óra)
  8. - Jégkrémkészítő formában fagyasztva. (kb. 8 óra)
  9. A csokoládé és dió darabkákat, a már kásás, félig fagyott alaphoz adjuk, így biztosan szépen elkeveredik és nem süllyed le a fagyikészítő tartály/forma aljára.

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek