kakaópor

A kakaópor tisztított, hántolt és pörkölt kakaóbabból nyert por, aminek (szárazanyagra számítva) legalább 10% kakaóvajat kell tartalmaznia.
Tulajdonképpen a kakaóbab fogyasztásra szánt változata. A sima kakaópor enyhén savas, ezért kelt kesernyés ízhatást. Az egyes kakaóporok, a kakaóbab fajtájától függően más-más ízvilággal és színárnyalattal rendelkeznek.
A holland kakaópor abban különbözik a sima kakaótól, hogy kevésbé savas. Ezért fontos, hogy a sütemények tésztájába, amit ezzel a kakaóporral készítünk sütőpor kerüljön, így nem egy lapos, hanem könnyű, levegős tésztát lapunk sütés után.
Lúgosított kakaónak is nevezik, mert kálium-karbonátos oldattal mossák át, így lesz semleges pH értékű. A holland kakaó színe sötétebb árnyalatú, mint a sima kakaópor.
A holland kakaópor használatával csokoládésabb ízhatást érhetünk el ételeinkben, italainkban.

https://www.vegital.hu/kakaopor-22-24-holland-250-g

Tiramisu palacsinta

A tiramisu és a palacsinta már önmagában is ellenállhatatlan, ez a tejmentes kombináció viszont egyértelműen magával ragadó. Az enyhén kávés, krémes desszert előételként, de ebéd után fogyasztva is bearanyozza a napot.

Tovább olvasom »

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Földi mandula kakaó

Hűvös időkben egy meleg kakaó , vagy csokis “tej” igazán jó választás. Akár reggelihez, vagy uzsonna kiegészítéseként, de csak úgy magunk örömére is meglephetjük magunkat, vagy családunkat vele.

Tovább olvasom »

Fahéjas csokis ital zabból

A kakaó, vagy csokis “tej” az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára.
Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is.
Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső