Köles rudi
Recept nyomtatása
Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót. Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
Mennyiség
1,3 l
Mennyiség
1,3 l
Köles rudi
Recept nyomtatása
Ki ne ismerné a csokival bevont túródesszertet, ezt az édeskés-savanykás finom nassolnivalót. Ez a hamis “túró rudi” kölesből készült, de ízében nagyon hasonlít az eredetire.
Mennyiség
1,3 l
Mennyiség
1,3 l
Hozzávalók
Kesu-mandula ital
“Növényi tejszín”
Köles rudi
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Először megfőzzük a “növényi tejet” és “tejszínt” a Vegital növényi italkészítőben. A szűrleményből is teszünk félre.
  2. Az 1 bögre kölest a “növényi tej” és “tejszín” keverékében puhára főzzük.
  3. Ha kész, hozzáadjuk az ízesítőket, eritritet, citromlevet, szűrleményt, majd leturmixoljuk.
  4. Megvárjuk míg a keverék langyosra hűl, majd habzsákba töltjük és sütőpapírral bélelt tepsibe kis rudakat nyomunk.
  5. Fagyasztóba tesszük dermedésig.
  6. Míg a rudik dermednek, gőz felett megolvasztjuk a csokoládét. A hűtőből kivett desszert rudakat beleforgatjuk az olvadt csokiba, mivel nagyon hideg, szinte azonnal rádermed.
Megjegyzés

L. Adrienn receptje-téli receptverseny díjazott