Előkészítés | 20 perc |
Program idő/főzés | 10 perc |
Pihentetés | 8 óra |
Mennyiség |
db
|
Hozzávalók
- 150 g kesudió
- 240 ml növényi ital pl. mandulaital, kesuital
- 15 ml citromlé
- 50 g kókuszolaj
- 10 g só
- 2 g füstölt pirospaprika
- 15 g sörélesztőpehely
- 2 g fokhagymapor
- 5 g vöröshagymapor
- 2 g kurkuma
- 10 g tápióka keményítő
- 10 g agar-agar
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
- Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
- Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
- Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
- Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.