Vegán cheddar
Recept nyomtatása
Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza. Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Mennyiség Előkészítés
2 db 20 perc
Program idő/főzés Pihentetés
10 perc 8 óra
Mennyiség Előkészítés
2 db 20 perc
Program idő/főzés Pihentetés
10 perc 8 óra
Vegán cheddar
Recept nyomtatása
Tejmentes, vegán sajtpótlót készítettünk, ami a cheddar sajt jegyeit hordozza. Egyszerűen elkészíthető, szeletelhető. A megadott mennyiségekkel 2 db 10 cm átmérőjű sajtkorong készíthető.
Mennyiség Előkészítés
2 db 20 perc
Program idő/főzés Pihentetés
10 perc 8 óra
Mennyiség Előkészítés
2 db 20 perc
Program idő/főzés Pihentetés
10 perc 8 óra
Hozzávalók
Mennyiség: db
Elkészítés
  1. Készíts elő minden hozzávalót és öntsd egy erős aprítógépbe. Addig pürésítsd (kb 3-4 percig), amíg teljesen krémes állagú nem lesz.
  2. Öntsd a masszát egy lábasba, és melegítsd közepes lángon, közben folyamatosan kevergesd. Ne forrald fel, mert könnyen leéghet.
  3. Pár perc múlva vedd le a tűzhelyről, és kanalazd a masszát kiolajozott, hőálló tálkákba. Mi kettőbe öntöttük, de akár egy nagyobba is teheted.
  4. Tedd hűtőbe egy éjszakára, hogy jól megdermedjen.
  5. Másnapra el is készül a könnyedén vágható, füstös ízű vegán sajthelyettesítő.