Szaloncukor szűrleményből
Recept nyomtatása
Szaloncukor szűrleményből
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30+20 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Törökmogyoró-mandula ital
Szaloncukor
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30+20 perc
Pihentetés 1 éjszaka
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Törökmogyoró-mandula ital
Szaloncukor
Elkészítés
  1. A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
  2. A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat.
  4. Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
  5. A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
  6. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
  7. Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.
Megjegyzés

Cs. Anita receptje

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek