nádcukor

Tojáslikőr-mentesen

A tojáslikőr az ünnepi időszak egyik közkedvelt itala. Ezúttal egy fűszeres, édes, mentes változat készült, amiben a tojás ízvilágát fekete sóval helyettesítettük. Alkoholos és alkoholmentes változatban is elkészíthető.

Tovább olvasom »

Kovászos uborka

A nyári ebédek finom kísérője a kovászos uborka. A legtöbb háziasszonynak saját praktikája, receptje van, hogy lesz ízletes. Mi most egy roppanós, kenyér nélküli verziót készítettünk a Vegital fermentálóban.

Tovább olvasom »

Fermentált spárga hagymával

A spárga a tavaszi, nyár eleji zöldségek királya. Semleges íze miatt rengeteg módon kombinálható. Hagymás savanyúságot készítettünk belőle, ami jól behűtve fantasztikus kiegészítője lehet egy finom, magyaros ebédnek.

Tovább olvasom »

Fermentált köles

A köles egy fantasztikus, sokoldalúan felhasználható alapanyag. Túróra emlékeztető, savanyú tölteléket készítettünk belőle. Ez az alap tovább gazdagítható sós vagy édes irányban.

Tovább olvasom »

Köles körözött

A körözött eredetileg túróból kevert, tápláló harapnivaló, amit önmagában, kenyérre kenve, zöldségekbe töltve fogyasztunk. Erjesztett kölesből próbáltunk egy hasonló ízvilágú krémet készíteni.

Tovább olvasom »

Padlizsánkrém

Ezt a különleges krémet Piroska küldte nekünk.
A növényi táplálkozás egyik sarkalatos pontja, hogy mit tegyünk a kenyérre. Egy semmihez sem hasonlítható, harmonikus ízvilágú, tökéletes állagú, szépséges kenyérfeltét készült Smart Chef és Vegital fermentáló segítségével.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső