Szaloncukor szűrleményből
Recept nyomtatása
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30+20 perc 1 éjszaka
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30+20 perc 1 éjszaka
Szaloncukor szűrleményből
Recept nyomtatása
A karácsony elmaradhatatlan kiegészítője a szaloncukor. Ez a finom desszert most mandula és törökmogyoró ital szűrleményéből készült. Ugye, hogy kincs a szűrlemény.
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30+20 perc 1 éjszaka
Mennyiség Előkészítés
1,8 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30+20 perc 1 éjszaka
Hozzávalók
Törökmogyoró-mandula ital
Szaloncukor
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. A magitalt elkészítjük a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrjük.
  2. A szűrleményt megszárítjuk serpenyőben (nem teljesen, nedves-morzsás állagúra hagyjuk).
  3. Összegyúrjuk a hozzávalókat.
  4. Az elkészült masszát nedves kézzel rúddá sodorjuk és 16 egyenlő részre vágjuk.
  5. A kis részeket szaloncukor alakúra formázzuk,.
  6. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, beleforgatjuk a szaloncukor töltelékeket.
  7. Rácson pihentetjük egy éjszakát és kihűlés után színes papírba csomagoljuk.
Megjegyzés

Cs. Anita receptje

Kíváncsi vagy milyen készüléket használunk a tejpótlók és szűrlemény készítéséhez? Kattints IDE!