Sárgarépa krémleves
Recept nyomtatása
Ízletes “tejszínes” leves, ami krémes, sűrű és igazán kiadós.
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30+30
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30+30
perc
Sárgarépa krémleves
Recept nyomtatása
Ízletes “tejszínes” leves, ami krémes, sűrű és igazán kiadós.
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30+30
perc
Mennyiség
Előkészítés
1,8
liter
10
perc
Program idő/főzés
30+30
perc
Hozzávalók
“Zabtej”
30
g
zabpehely
gluténmentes
70
g
kókuszreszelék
1
evőkanál
olaj
víz
a minimum jelzésig
Leves
450
g
sárgarépa
karikákra vágva
50
g
vöröshagyma
60
g
burgonya
1
gerezd
fokhagyma
2
db
tyúkhúsleves kocka
ízfokozó mentes gm
bors
ízlés szerint
gyömbér
ízlés szerint
szerecsendió
ízlés szerint
2
evőkanál
olaj
1
liter
“zabtejszín”
Mennyiség:
liter
Elkészítés
Alapnak készítünk egy “zabtejszínt” a Vegital növényi italkészítőben.
A kész “tejszínt” leszűrjük, várunk míg hűl egy kicsit, majd visszaöntjük a tartályba.
Beleadagoljuk a leves hozzávalóit.
Először Juice programon összeturmixoljuk, majd Krémleves programon készre főzzük.
Pörkölt tökmaggal tálaljuk.
Megjegyzés
K. K. Erika receptje