A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni "joghurt" készíthető belőle.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 105 g rizs
- 36 g kókuszreszelék Ha főzéshez, habaráshoz készül a "tejszín" akár el is hagyhatjuk, viszont így az elkészült eredmény kicsit nyákosabb lesz.
- 50 g kókuszzsír
- 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
- 1 g himalája só
- víz a minimum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "kása", "sűrítők", "cereal"
- A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Megjegyzés
Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!