“Rizstejszín”
Recept nyomtatása
A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom. A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
“Rizstejszín”
Recept nyomtatása
A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom. A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés
35 perc
Hozzávalók
  • 105 g rizs
  • 36 g kókuszreszelék Ha főzéshez, habaráshoz készül a “tejszín” akár el is hagyhatjuk, viszont így az elkészült eredmény kicsit nyákosabb lesz.
  • 50 g kókuszzsír
  • 1 evőkanál kollagén peptid elhagyható, állati eredetű, vegetáriánusoknak/vegánoknak nem javasoljuk.
  • 1 g himalája só
  • víz a minimum jelzésig
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: “kása”, “sűrítők”, “cereal”
  3. A program lejárta után a kész tejszínt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
Megjegyzés

Te is szeretnél ilyen finom tejszínhelyettesítőt főzni? Kattints IDE!