Földi mandula kakaó

Recept nyomtatása
Földi mandula kakaó
Hűvös időkben egy meleg kakaó , vagy csokis "tej" igazán jó választás. Akár reggelihez, vagy uzsonna kiegészítéseként, de csak úgy magunk örömére is meglephetjük magunkat, vagy családunkat vele.
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 35 perc
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Elkészítés
  1. Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
  2. Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
  3. A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
  4. Ha nem csupán kakaót, hanem csokis italt szeretnénk készíteni, akkor a program lejárta és szűrés után az italba turmixolhatunk magas kakaótartalmú csokoládét.
  5. A kakaóhoz, csokis "tejhez" még főzést megelőzően ízlés szerint adhatunk fahéjat, chili pelyhet, mentát, citrom, vagy narancs héjat. Csak a képzeletünk szabhat határt a variációknak.
Megjegyzés

Te is szeretnél ilyen finom tejmentes kakaót főzni? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek