kollagén peptid

A növényi alapú tejhelyettesítő italok általában kevés fehérjét tartalmaznak, így annak pótlására kiváló lehet napi 2 x 10 g (2 x 1 púpozott evőkanál) kollagén peptid. Mivel íztelennek mondható, ezért a növényi tejhelyettesítőkbe bátran belekeverhetjük a napi adagunkat, a fermentálásra váró, és egyéb célra használatos tejszín helyettesítőknek pedig kötelező eleme a kollagén, nem csak szervezetünk számára hasznos, de remekül sűríti is a „tejszínt”. Ezeken túl is bármilyen folyadékba belekeverhető, akár forró levesbe, krémlevesekbe, teába, turmixokba is. Adhatunk hozzá müzlit, gyümölcsöket, egyéb ízesítőket, egészséges és finom ételt, italt kapunk végeredményül.

https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=kollag%C3%A9n%20peptid&description=0

“Kesudiótejszín”

A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és “joghurt” alapnak is.

Tovább olvasom »

“Zabtejszín”

A “zabtejszín” alapja a bio zab , amely az egyik legmagasabb fehérjetartalmú gabona. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi “joghurt” alapnak.

Tovább olvasom »

“Kölestejszín”

A kölesből nagyon finom tejszínhelyettesítő készíthető. Enyhén hozza köles ízvilágát, tökéletesen használható levesekhez, mártásokhoz. Arra kell figyelni, hogy mikor elkészül még folyékony, de hűlés közben sűrűsödik.

Tovább olvasom »

“Rizstejszín”

A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.

Tovább olvasom »

Gesztenye ital

A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.

Tovább olvasom »

Földimogyoró ital

A földi mogyoróról nagyon sokan nem tudják, hogy a hüvelyesek családjába tartozik, és nem olajos magnak számít, bár olaj tartalma meglehetősen magas. Jellegzetes ízű, finom tejhelyettesítő alapanyag, érdemes egy próbát tenni vele, nagyon bele lehet szeretni, különösen, ha kicsit megpirítjuk felhasználás előtt.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső