Felverhető “tejszín”/”tejszínhab”
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
A növényi alapú tejhelyettesítő italok általában kevés fehérjét tartalmaznak, így annak pótlására kiváló lehet napi 2 x 10 g (2 x 1 púpozott evőkanál) kollagén peptid. Mivel íztelennek mondható, ezért a növényi tejhelyettesítőkbe bátran belekeverhetjük a napi adagunkat, a fermentálásra váró, és egyéb célra használatos tejszín helyettesítőknek pedig kötelező eleme a kollagén, nem csak szervezetünk számára hasznos, de remekül sűríti is a „tejszínt”. Ezeken túl is bármilyen folyadékba belekeverhető, akár forró levesbe, krémlevesekbe, teába, turmixokba is. Adhatunk hozzá müzlit, gyümölcsöket, egyéb ízesítőket, egészséges és finom ételt, italt kapunk végeredményül.
https://www.vegital.hu/index.php?route=product/list&keyword=kollag%C3%A9n%20peptid&description=0
Ez a “tejszín” alap azért különleges, mert “habtejszínné” alakítható. A hab hosszabb idejű állás esetén sem esik össze, nagyon jó állagú.
A kesudióból készült tejszínhelyettesítő krémes, selymes ízű, állaga az igazi tejszínre emlékeztet. Sűrítőként is tökéletesen funkcionál. kiváló főzelékekhez, desszertekhez és “joghurt” alapnak is.
Enyhén mandula ízű tejszínhelyettesítő. Tökéletes választás desszertekhez, fagylaltokhoz, joghurt alapnak.
A tejszín helyettesítésére kiváló tejmentes diéta esetén. Enyhén kókusz ízvilágú, ajánljuk desszertekhez, ázsiai ételekhez, fagylaltokhoz, levesekhez.
A “zabtejszín” alapja a bio zab , amely az egyik legmagasabb fehérjetartalmú gabona. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi “joghurt” alapnak.
Az árpa egy fantasztikus gabona. Személyes véleményünk, hogy a sűrű, krémes árpából készült tejszínhelyettesítő íze kicsit a cappuccinora emlékeztet.
A kölesből nagyon finom tejszínhelyettesítő készíthető. Enyhén hozza köles ízvilágát, tökéletesen használható levesekhez, mártásokhoz. Arra kell figyelni, hogy mikor elkészül még folyékony, de hűlés közben sűrűsödik.
A tejszínhelyettesítő hasonló módon készül, mint a tejhelyettesítő ital. A lényegesebb eltérés a magasabb szárazanyag és/vagy kevesebb folyadék, magasabb zsírtartalom.
A rizsből készült tejszínhelyettesítő natúr ízvilágú, sűrű. Ugyanúgy használható, mint bármelyik főző tejszín, valamint további fermentálással isteni “joghurt” készíthető belőle.
A szelíd gesztenye a hideg idők egyik legkedveltebb csemegéje. Sütve is finom, de forró italként elkortyolgatva igazán különleges. Ha az elkészült italt megbolondítjuk egy kis rummal, esetleg aromával íze a gesztenyepüréhez hasonlít.
A földi mogyoróról nagyon sokan nem tudják, hogy a hüvelyesek családjába tartozik, és nem olajos magnak számít, bár olaj tartalma meglehetősen magas. Jellegzetes ízű, finom tejhelyettesítő alapanyag, érdemes egy próbát tenni vele, nagyon bele lehet szeretni, különösen, ha kicsit megpirítjuk felhasználás előtt.