A zab ital alapja a bio zab, amely az egyik legnagyobb fehérje tartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Az elkészült ital krémes, zabkására emlékeztető ízvilágú. Használhatjuk sütemények, pudingok, desszertek elkészítéséhez, de önmagában fogyasztva is finom.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
- 50 g zab bio
- 36 g kókuszreszelék
- 15 ml Olajessimo
- 10 g kollagén peptid emeli az ital fehérje tartalmát
- 20 g eritrit
- 1 g himalája só
- 1 cm vanília rúd lehet több is
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Elkészítés
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
- Program: "száraz mag", "gabonatej", "soymilk"
- A program lejárta után a kész italt beleöntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk. A zab italt hőálló üvegbe töltjük.
Megjegyzés
Te is szeretnél ilyen finom tejpótlót főzni? Kattints IDE!