Citromfagyi
Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
A zab mediterrán elterjedésű mérsékelt égövi növény, magas protein- és zsírtartalma miatt emberi fogyasztásra is kiválóan alkalmas. Hideg, fagyos időben melegítő hatással van a szervezetre.
A zab ital és a zabtejszín” alapja. Az elkészült tejszínhelyettesítő sűrű, natúr ízű, kiválóan alkalmas, levesek, szószok ízesítésére, valamint növényi “joghurt” alapnak.
Próbáljátok ki ezt a frissítő citromfagyit. Biztosan nem fogtok csalódni.
Mennyei desszert ital, ami a zabnak köszönhetően igazán krémes. A vanília és a mazsola ünnepi hangulatot kölcsönöz neki. Hidegen és melegen egyaránt ízletes.
A kakaó, vagy csokis “tej” az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára.
Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is.
Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.
A zabkása az egyik leggyakrabban előforduló étel a reggeliző asztalon. Amellett, hogy nagyon finom, sok rostot és fehérjét, ellenben kevés zsírt tartalmaz. A kész zabkásához keverhetünk magokat, aszalt gyümölcsöt, levárt, csak a képzeletünk szab határt variációinak.
A zab ital alapja a bio zab, amely az egyik legnagyobb fehérje tartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Az elkészült ital krémes, zabkására emlékeztető ízvilágú. Használhatjuk sütemények, pudingok, desszertek elkészítéséhez, de önmagában fogyasztva is finom.