vanília rúd

Ez a sokrétűen felhasználható fűszernövény az orchideák családjába, a vanilla fajhoz tartozik. A sárgászöld, fürtökben növekvő rudak beéréséhez 6-9 hónap, árnyékos, párás hely és sok csapadék szükséges.
Termesztése speciális körülményeket és rendkívüli odafigyelést igényel, ez a magyarázata a magas árának.

A növényi tejhelyettesítők ízét igazán gazdaggá teszi és egy kis változatosságot jelent a megszokotthoz képest.
Ha  Vegital italkészítőben főzzük a tejpótlókat, a vanília rudat nem kell kikaparni, héjastól hozzáadható 1-2 cm-es darabokra vágva. A gép teljesen ledarálja, így spórolva nekünk az alapanyagon, semmi nem vész kárba.

A kikapart vanília rudat felhasználhatjuk vaníliás eritrit készítéséhez is. Vágjuk egyforma hosszú darabra, és helyezzük bele körülbelül 100 g mennyiségű eritritbe, ami hamar átveszi a vanília ízét. Így mindig lesz kéznél vaníliás „cukrod”, ami még csak nem is hizlal!

https://www.vegital.hu/vaniliarud

Rózsás forró csoki

Ki gondolná, hogy a rózsát nem csak nézni és szagolni kellemes, hanem elfogyasztva igazi gasztronómiai csoda.
Egy finom, sűrű, krémes forró csokit gazdagítottunk rózsaszirommal,

Tovább olvasom »

Fahéjas csokis ital zabból

A kakaó, vagy csokis “tej” az egyik leggyakrabban fogyasztott ital tízóraira, vagy uzsonnára.
Ebben a formában pedig abszolút egészséges és emésztőrendszer barát is.
Karácsony hangulatát idéző, finom édes ital.

Tovább olvasom »

Natúr zab ital

A zab ital alapja a bio zab, amely az egyik legnagyobb fehérje tartalmú gabonaféle. Ezen kívül igen gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Az elkészült ital krémes, zabkására emlékeztető ízvilágú. Használhatjuk sütemények, pudingok, desszertek elkészítéséhez, de önmagában fogyasztva is finom.

Tovább olvasom »

Natúr köles ital

A köles egy gluténmentes álgabona, melyet nem csak köretként, hanem tejhelyettesítő ital formájában is fogyaszthatunk. A kész ital enyhén sárga színű és a köles felfújt ízvilágát hozza. Önmagában is finom tejhelyettesítő, de tökéletes desszertekhez is.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső