kókuszvirágcukor

A kókuszvirág nektárjának (a levágott virágból nyerik ki) sűrítménye. A kiszárítás után nyert világosbarna kristályok még tartalmazzák a nektár vitaminjait és ásványi anyagait. Íze egyedülállóan karakteres, mégis lágy, enyhén karamellás, meleg hatást kelt. Olvadáspontja alacsony, könnyen felhasználható. Tökéletes kiegészítője a növényi tejpótló italoknak.

https://www.vegital.hu/kokuszvirag-cukor-1000-g

Mézeskalács ital

Recept nyomtatása Mézeskalács ital Előkészítés 5 perc Program idő/főzés 30 perc Mennyiség liter Hozzávalók 40 g rizs30 g kókuszreszelék10 ml olaj40 g kókuszvirágcukor5 g mézeskalács

Tovább olvasom »

Szilvás körte ital

Recept nyomtatása Szilvás körte ital Ez a szilvás körtés ital egy ízletes és természetes gyümölcsital. A friss, érett körte és a lédús szilva kombinációja tökéletes

Tovább olvasom »

Vaníliás rizsital

Recept nyomtatása Vaníliás rizs ital Enyhén édes, finom desszert ital. Tökéletes kiegészítője lehet egy péksüteménynek, reggelinek, de egyéb desszert készítésénél is felhasználható. Előkészítés 5 perc

Tovább olvasom »

Pörkölt mogyorós desszert ital

Földimogyoró ital receptünket nagy siker övezte, ezért kicsit bolondítottunk a recepten és finom desszert italt készítettünk.
Ezúttal megpirítottuk a földimogyorót és egy kis karamellás ízvilágot és kakaót csempésztünk az alapanyagok közé. Nagyon jól habosítható.

Tovább olvasom »

Barnamártás

A klasszikus barnamártás napokig készül főként éttermi környezetben, ahol bőven van idő több napig érlelni az ízeket.
Egy gyors változatot készítettünk, ami kevésbé macerás, de aromája nagyon hasonlít az eredetihez. Sültek és grillezett zöldségek fenséges kiegészítője.

Tovább olvasom »

Kávés dió fagyi

Tejmentes hűsítő finomság, amivel a kávé és dió szerelmeseinek kedveztünk kicsit. A fagyi alapja egy dióból készült tejszínhelyettesítő, amit tovább boldondítottunk egy pici kávéval. Természetesen elkészíthető koffeinmentes változatban is.

Tovább olvasom »

Moon milk levendulával

A Moon milk egy olyan tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ez a változat egy természetes nyugató, pihentető alvást támogató ital, amelyhez levendulát és finom fűszereket adtunk.

Tovább olvasom »

Szicíliai pisztáciatorta

Isteni desszert, amit tökéletes alternatívája a szűrlemény felhasználásának. Fő alkotója a pisztácia.
A torta eredetét tekinve azért ezt a nevet viseli, mert Szicília az egyetlen olyan olasz régió, amely a pisztácia termesztésével foglalkozik.

Tovább olvasom »

Epres crumble

Tavaszi epres crumble, vagyis morzsa süti, tele édes gyümölccsel, a teteje pedig ropogós tészta. Gyorsan elkészíthető, kiadós és nagyon ízletes.

Tovább olvasom »

“Mungóbab ital”- desszert ital

A mungóbab főként ázsiai területeken közkedvelt alapanyag, ahol desszertként és egytálételként fogyasztják. Könnyen emészthető hüvelyesek közé tartozik, fehérjetartalma kiemelkedő, de gazdag vitaminokban- és ásványi anyagokban is.
A desszert vonalat követve készítettük el ezt a mungóbab italt, ami nagyon krémes és hihetetlenül jól habosítható.

Tovább olvasom »

Kölesfánk-hamis túrófánk

Glutén-és tejmentes desszert gombócok, amik kívül ropogósak, belül pedig puhák. Az alapja főtt kölesből készül, amibe kis citromlevet csepegtettünk, így a túróhoz hasonló ízvilágot értünk el.
Ebből az adagból 25 db 5 cm átmérőjű kis fánkgolyó készíthető.

Tovább olvasom »

Moon milk rózsával

A Moon milk egy olyan meleg tej alapú desszert ital, amit különböző gyógyhatású, testet-lelket melengető gyógynövénnyel tesznek még izgalmasabbá.
Ezúttal rózsát és céklát használtunk hozzá.

Tovább olvasom »

Desszert ital granolából

Granolából tejhelyettesítő? Miért ne! Végülis a granola, finom magvakból, zabpehelyből és gyümölcsökből tevődik össze. Kipróbáltuk és milyen jól tettük. Egy gazdag ízvilágú, forró csokira emlékeztető, krémes desszert ital lett az eredmény. Mi csokisat használtunk, de természetesen bármelyik granolával működik a recept.

Tovább olvasom »

Földimogyorós chia puding

Földimogyoró italból készített finom pohárdesszert, amit chia maggal egészítettünk ki. A desszert alapja datolyás földimogyoró”tej”, amelynek receptje szintén megtalálható az oldalon. Természetesen bármilyen tejpótlóval működik,

Tovább olvasom »

Csokis-ribizlis muffin

Kesudió italból és a szűrleményből készült ez az egyszerű, de nagyon finom muffin. Szeretjük azokat a recepteket, ahol minden felhasználásra kerül. Reméljük nektek is ízleni fog.

Tovább olvasom »

Tejhelyettesítő lencséből

A lencse igen meghökkentő alapanyag, ha tejpótló készítéséről van szó. Hozzáillő összetevők kombinálásával azonban egy igen harmonikus ízhatású növényi tejhelyettesítő főzhető belőle. Ami még nagyon fontos tulajdonsága, hogy igen jól habosítható.

Tovább olvasom »

Diós-kávés kocka

A dió ital szűrleményéből készült ez a nem mindennapi finomság. Természetesen másik szűrleményt is használhatsz hozzá, tökéletesen működik törökmogyoróval, kesudióval, vagy akár mandulával is.
Isteni desszert, ami akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső