vaníliarúd

Ez a sokrétűen felhasználható fűszernövény az orchideák családjába, a vanilla fajhoz tartozik. A sárgászöld, fürtökben növekvő rudak beéréséhez 6-9 hónap, árnyékos, párás hely és sok csapadék szükséges.
Termesztése speciális körülményeket és rendkívüli odafigyelést igényel, ez a magyarázata a magas árának.

A növényi tejhelyettesítők ízét igazán gazdaggá teszi és egy kis változatosságot jelent a megszokotthoz képest.
Ha  Vegital italkészítőben főzzük a tejpótlókat, a vanília rudat nem kell kikaparni, héjastól hozzáadható 1-2 cm-es darabokra vágva. A gép teljesen ledarálja, így spórolva nekünk az alapanyagon, semmi nem vész kárba.

A kikapart vanília rudat felhasználhatjuk vaníliás eritrit készítéséhez is. Vágjuk egyforma hosszú darabra, és helyezzük bele körülbelül 100 g mennyiségű eritritbe, ami hamar átveszi a vanília ízét. Így mindig lesz kéznél vaníliás „cukrod”, ami még csak nem is hizlal!

https://www.vegital.hu/vaniliarud

Mézeskalács ital

Az év legszebb ünnepének közeledtével sokan szeretnénk feldobni az ünnepi vacsorát valami egészséges, de mégis látványos finomsággal. Mi is lehetne most időszerűbb, mint egy remek mézeskalács ital földimandulával, aminek szürleményéből egy ízletes karácsonyi muffint is süthetünk.

Tovább olvasom »

Krémkása kölesből

A kása egy sokak által kedvelt reggeli, ami egyszerre finom és tartalmas. Ez a kölesből készült változat tökéletes elindítója lehet a napunknak. Krémes, ízletes és rostokban gazdag.

Tovább olvasom »

Vegán forró csoki

Az igazi forró csoki sűrű, krémes, kakaós, szívet-lelket melengető finomság. Megpróbáltunk egy tej-és cukor-és gluténmentes változatot megalkotni. Nekünk nagyon ízlett az eredmény.

Tovább olvasom »

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső