Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 35 perc |
Pihentetés | 12 óra |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
"Tejszín"
- 115 g kesudió
- 85 g köles
- 1 csipetnyi himalája só
- 1 teáskanál vanília esszencia
- 3 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- víz a maximum jelzésig
"Krémtúró":
- 0,5 csomag vaníliás pudingpor
- 0,5 kapszula gyúrtsajt baktérium kultúra
- 0,5 kapszula krémsajt baktérium kultúra
- 1 evőkanál útifűmaghéj
- 50 g mazsola ízlés szerint
Hozzávalók
"Tejszín"
"Krémtúró":
|
Elkészítés
- Először főzünk egy tejszín-helyettesítőt.
- A "tejszín" hozzávalóit (kesudió, köles, só, negyedannyi, vanília) beletesszük a Vegital növényi italkészítő tartályába, felöntjük a maximum jelzésig vízzel és elindítjuk a soymilk programot.
- Amikor elkészült, belekeverjük a pudingport, majd hagyjuk kihűlni.
- Ha kihűlt , hozzákeverünk 1/2 kapszula gyúrtsajt és 1/2 kapszula krémsajt kultúrát. Jól elkeverjük és mehet a fermentáló gépbe, Rice Wine programon 12 órára.
- A fermentálás végén hozzákeverjük az útifűmaghéjat és a mazsolát.
Megjegyzés
G.B.-Beáta receptje