Mazsolás krém”túró”
Recept nyomtatása
A megunhatatlan gyerekkori kedvenc a finom vaníliás krémtúró. Egy otthon is elkészíthető változatot hoztunk, ami után biztosan nem akarsz majd boltit venni. Könnyű, krémes, igazán vaníliás.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
35 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
35 perc 12 óra
Mazsolás krém”túró”
Recept nyomtatása
A megunhatatlan gyerekkori kedvenc a finom vaníliás krémtúró. Egy otthon is elkészíthető változatot hoztunk, ami után biztosan nem akarsz majd boltit venni. Könnyű, krémes, igazán vaníliás.
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
35 perc 12 óra
Mennyiség Előkészítés
1,3 l 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
35 perc 12 óra
Hozzávalók
“Tejszín”
“Krémtúró”:
Mennyiség: l
Elkészítés
  1. Először főzünk egy tejszín-helyettesítőt.
  2. A “tejszín” hozzávalóit (kesudió, köles, só, negyedannyi, vanília) beletesszük a Vegital növényi italkészítő tartályába, felöntjük a maximum jelzésig vízzel és elindítjuk a soymilk programot.
  3. Amikor elkészült, belekeverjük a pudingport, majd hagyjuk kihűlni.
  4. Ha kihűlt , hozzákeverünk 1/2 kapszula gyúrtsajt és 1/2 kapszula krémsajt kultúrát. Jól elkeverjük és mehet a fermentáló gépbe, Rice Wine programon 12 órára.
  5. A fermentálás végén hozzákeverjük az útifűmaghéjat és a mazsolát.
  6. Ízesíthetjük reszelt citromhéjjal.
Megjegyzés

G.B.-Beáta receptje