Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 1-2 óra |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Krém hozzávalói:
- 2 db körte közepes méretű, pucolva , darabolva
- 0,5 db alma nagy méretű, pucolva , darabolva
- 75 g köles
- 30 g rizs
- 16 g Szafi ötszörös édesítő
- 1 csipetnyi fahéj
- 1 csipetnyi vanília őrlemény
- 1 csipetnyi só
- 25 g Szafi karamellás zabpudingpor
- víz a minimum jelzésig
- 2 púpos evőkanál agar-agar (utólag keverjünk a krémhez)
Kekszes réteg hozzávalói:
- 160 g keksz
- 60 g kakaóvaj pasztilla
Díszítés:
- szárított rózsaszirom
- kókuszvirágcukor karamellizálva
Hozzávalók
Krém hozzávalói:
Kekszes réteg hozzávalói:
Díszítés:
|
Elkészítés
- A krém hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük és elindítjuk a Soymilk funkciót. A program lejárta után 2 púpos evőkanál agar-agart Juice programmal belekeverünk.
- Amíg a krém készül, ledarálunk 160 gramm kekszet és olvasztunk 60 gramm kakaóvaj pasztillát, majd összekeverjük. A tortaforma aljába simítjuk és lenyomkodjuk.
- Fél óra pihentetés után a tetejét körtével, szárított rózsaszirommal és karamellizált kókuszvirágcukorral díszítjük. Érdemes hűtőben pihentetni pár órát.
Megjegyzés
K.H.Petra receptje-nyári receptverseny
Te is szeretnél ilyen finom krémet készíteni a süteményeidhez? Kattints IDE!