A kesudióból készült kenőkrém garantáltan elvarázsolja az ízlelőbimbókat. A kesudió krémes és selymes textúrájának köszönhetően kellemesen olvad a szájban, miközben gazdag, diós aromáival
egészíti ki a pirítóst, vagy a mellé fogyasztott zöldségeket, ropogtatnivalókat.
Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 10 perc |
Mennyiség |
fő
|
Hozzávalók
- 100 g kesudió (beáztatva 150 g)
- 100 g "rizsjoghurt" vagy más semleges ízű növényi "joghurt"
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 teáskanál fehérborecet
- 1 teáskanál citromlé
- 1 g só
- 20 g kókuszolaj
Hozzávalók
|
Elkészítés
- A kesudiót beáztatjuk forró vízbe 30 percre. Fél óra után leöntjük róla a vizet és a többi hozzávalóval együtt egy jó erős aprítógépbe tesszük.
- Addig kell turmixolni, amíg igazán krémes lesz. Amikor elkészül, akkor kicsit folyósabb állagú, de hűtőben tartva olyan, mint egy vajkrém. Szépen kenhető.
- A sajtos jellegét a sörélesztőpehely adja. Ha többet rakunk bele, akkor még jobban érződik.