“Joghurt” kesudióból és mandulából
Recept nyomtatása
"Joghurt" kesudióból és mandulából
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi "sajthelyettesítővé".
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 12-16 óra fermentálás
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Kesu-mandula ital összetevői
"Joghurt" hozzávalói- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Előkészítés 10 perc
Program idő/főzés 30 perc
Pihentetés 12-16 óra fermentálás
Mennyiség
liter
Hozzávalók
Kesu-mandula ital összetevői
"Joghurt" hozzávalói- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Elkészítés
  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk a száraz gabona programot.(Five grain, Dry bean). Ha elkészült, nem szűrjük le.
  2. Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra.
  3. 1 liter tejhez,hozzáadjuk a mézet, a xantánt, a pektint, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk, hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverjük és hozzáöntjük a „tejszínhez”.
  4. A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12-16 órára állítjuk.
  5. Ha lejárt a program hozzá adjuk a kollagént, amit 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverünk, majd hozzáöntjük a többi „joghurthoz” . Citromlével ízesítjük.
  6. Csomómentesre keverjük , csatos üvegbe kanalazzuk hűtőben tároljuk fogyasztásig.
  7. Ha hígnak találjuk 1 teáskanál konjac liszttel sűríthetjük.
  8. Ezen a linken található a "sajt" elkészítése: https://tejmentesreceptek.hu/recept/novenyi-sajthelyettesito-parmezan-izesitessel/
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is kanalaznál ilyen finom tejmentes joghurthelyettesítőt? Kattints IDE!

A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.

Recept kereső
Legújabb receptek