Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 12-16 óra fermentálás |
Mennyiség |
liter
|
Hozzávalók
Kesu-mandula ital összetevői
- 100 g kesudió
- 100 g mandula
- 1 teáskanál napraforgó lecitin
- 2 teáskanál Gál glicin
- 1 teáskanál agar-agar
- 1/2 kávéskanál himalája só
- víz a maximum jelzésig
"Joghurt" hozzávalói- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
- 1 l kesu-mandula ital
- 1 evőkanál méz vagy agavé szirup
- 1 teáskanál pektin
- 1 teáskanál xantán
- 1-2 teáskanál Gál glicin
- 1 db joghurt baktérium kapszula
- 2 evőkanál Gál kollagén peptid
- 1 teáskanál citromlé
Hozzávalók
Kesu-mandula ital összetevői
"Joghurt" hozzávalói- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
|
Elkészítés
- A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk a száraz gabona programot.(Five grain, Dry bean). Ha elkészült, nem szűrjük le.
- Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra.
- 1 liter tejhez,hozzáadjuk a mézet, a xantánt, a pektint, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk, hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverjük és hozzáöntjük a „tejszínhez”.
- A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12-16 órára állítjuk.
- Ha lejárt a program hozzá adjuk a kollagént, amit 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverünk, majd hozzáöntjük a többi „joghurthoz” . Citromlével ízesítjük.
- Csomómentesre keverjük , csatos üvegbe kanalazzuk hűtőben tároljuk fogyasztásig.
- Ha hígnak találjuk 1 teáskanál konjac liszttel sűríthetjük.
- Ezen a linken található a "sajt" elkészítése: https://tejmentesreceptek.hu/recept/novenyi-sajthelyettesito-parmezan-izesitessel/
Megjegyzés
Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)
Te is kanalaznál ilyen finom tejmentes joghurthelyettesítőt? Kattints IDE!