“Joghurt” kesudióból és mandulából
Recept nyomtatása
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12-16 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12-16 óra fermentálás
“Joghurt” kesudióból és mandulából
Recept nyomtatása
Egy finom joghurt alap, ami önmagában is nagyon ízletes, de tovább is dolgozható finom növényi “sajthelyettesítővé”.
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12-16 óra fermentálás
Mennyiség Előkészítés
1,3 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 12-16 óra fermentálás
Hozzávalók
Kesu-mandula ital összetevői
“Joghurt” hozzávalói- a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Mennyiség: liter
Elkészítés
  1. A hozzávalókat a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk a száraz gabona programot.(Five grain, Dry bean). Ha elkészült, nem szűrjük le.
  2. Az elkészült italt visszahűtjük 42 fokra.
  3. 1 liter tejhez,hozzáadjuk a mézet, a xantánt, a pektint, botmixerrel krémes állagúra dolgozzuk, hozzáadjuk az oltóanyagot, melyet kevés vízben jól elkeverjük és hozzáöntjük a „tejszínhez”.
  4. A Vegital fermentáló tartályába öntjük,kiválasztjuk a Joghurt készítő programot 12-16 órára állítjuk.
  5. Ha lejárt a program hozzá adjuk a kollagént, amit 1 evőkanálnyi joghurttal jól kikeverünk, majd hozzáöntjük a többi „joghurthoz” . Citromlével ízesítjük.
  6. Csomómentesre keverjük , csatos üvegbe kanalazzuk hűtőben tároljuk fogyasztásig.
  7. Ha hígnak találjuk 1 teáskanál konjac liszttel sűríthetjük.
  8. Ezen a linken található a “sajt” elkészítése: https://tejmentesreceptek.hu/recept/novenyi-sajthelyettesito-parmezan-izesitessel/
Megjegyzés

Mojzes Éva receptje (https://mojzeske.blogspot.com/)

Te is kanalaznál ilyen finom tejmentes joghurthelyettesítőt? Kattints IDE!