Előkészítés | 5 perc |
Program idő/főzés | 30 perc |
Pihentetés | 8-10 óra fagyasztás |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
Mandula ital hozzávalói
- 30 g mandula
- 30 g kókuszreszelék
- 10 g zab
- 3 g só
- 6 g napraforgó lecitin
- 1150 ml víz
Fagyi hozzávalói
- 400 ml mandula ital
- 100 ml citromlé
- 168 g bio banán (2 kisebb)
- 50 g kókuszolaj
- eritrit /édesítő ízlés szerint
- 1 teáskanál vanília paszta
- 4 g xantán (opcionális - ha használjuk, csak a krémes állag elérése után adjuk a keverékhez és így is daráljuk néhány másodpercig)
Citrommáz
- 50 ml mandula ital
- 25 g kókuszolaj
- 30 ml citromlé
- 15 g Szafi Reform negyedannyi édesítő
- 120 ml víz
- 8 g zselatin
- 1 csipetnyi karontin opcionális, a sárga színt eredményezi
Hozzávalók
Mandula ital hozzávalói
Fagyi hozzávalói
Citrommáz
|
Elkészítés
Mandula ital
- Az összes hozzávalót a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a Soymilk programot és elindítjuk. A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba és kinyomkodjuk a szűrleményt. A tejpótlót lehűtjük.
Fagyi készítése
- A fagyi hozzávalóit tegyük egy késes aprítóba, majd daráljuk krémesre. Öntsük jégkrémkészítő formákba és fagyasszuk meg.
Citrommáz
- Forrósítsuk fel a vizet, majd oldjuk fel benne a zselatint és hűtsük ki. Ezután keverjük össze a többi hozzávalóval. Ha megdermedtek a fagyik, többször mártsuk őket a mázba, közben csorgassuk le a feleseget róluk, majd tegyük őket tálcára és rakjuk a fagyasztóba. (Hamar meg fog kötni a citromos réteg.)
Megjegyzés
Tögyi Julianna receptje