Hihetetlen, de mandula ital készítéséről, már a középkorból is vannak feljegyzések. Mivel az állati eredetű tejek igen gyorsan romlottak akkoriban, így mandulából készítettek tovább eltartható italt. Talán az igazi tejhez leginkább hasonlító ízvilággal rendelkezik. Gépeinkkel igen egyszerűen lehet készíteni tökéletes “mandulatejet” a következő recept alapján.
Szűrleményből készült kenőkrém ami akár kenyérre kenve, vagy mártogatósként fogyasztva is igen ízletes. A sörélesztőpehely és a krémsajt baktérium kultúra összhangja igazi sajtos ízhatást eredményez.
Ebben a krémlevesben a cékla ízét almával egészítjük ki, ami kissé édeskéssé teszi, de tökéletes ízharmóniát ad az ételnek. Ismeretes a cékla rengeteg jótékony tulajdonsága, mi pedig úgy valljuk, legyen egészséges és finom is.
A tejmentesreceptek.hu oldalon található receptek, fotók és további tartalmak felhasználása részben, vagy egészben, kizárólag a Vegital írásos engedélyével történhet. A tartalmak engedély nélküli publikációja jogi következményeket von maga után.