Barackos ” joghurt” granolával
Recept nyomtatása
Házi készítésű növényi “joghurt” szintén házi készítésű granolával. Igazi, tartalmas reggeli, de a nap bármely szakában ízletes pohár desszert.
Mennyiség Előkészítés
0,9 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 10 óra
Mennyiség Előkészítés
0,9 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 10 óra
Barackos ” joghurt” granolával
Recept nyomtatása
Házi készítésű növényi “joghurt” szintén házi készítésű granolával. Igazi, tartalmas reggeli, de a nap bármely szakában ízletes pohár desszert.
Mennyiség Előkészítés
0,9 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 10 óra
Mennyiség Előkészítés
0,9 liter 10 perc
Program idő/főzés Pihentetés
30 perc 10 óra
Hozzávalók
“Tejszín” alap
“Joghurthoz”-a joghurt összetevőinek arányát nem szükséges átváltani
Granola száraz összetevők
Granola nedves összetevők
Mennyiség: liter
Elkészítés
“Joghurt”
  1. A “tejszín” hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk. Program: soymilk, száraz mag, “gabonatej”
  2. A program lefuttatása után megvárjuk míg kihűl, és utána turmix programmmal belekeverjük az inulint, agávé szirupot és 1 kapszula mild joghurt kultúrát.
  3. 10 órát erjesztjük rice wine programon a Vegital fermentálóban.
  4. Hűtés után botmixerrel belekeverünk egy lecsepgetett konzerv barackot – 300 gr, és már folyasztható is a sűrű, krémes joghurt.
Granola
  1. A diót, mogyorót, mandulát erős zacskóban klopfolóval durvára törjük, majd a többi száraz hozzávalóval összekeverjük.
  2. Egy fém edényben összeolvasztjuk a nedves hozzávalókat, majd ráöntjük a száraz összetevőkre.
  3. Sütőpapíron szétterítjük, és előmelegített 160-170 fokon sütőben elkezdjük sütni. kb. 15 perc alatt kész, a lényeg, hogy aranybarnánál erősebbre ne pirítsuk, és legalább 3 x forgassuk át sütés közben, hogy egyenletesen süljön.
Megjegyzés

Kreutzer Piroska receptje