Aprítógépben összedaráltam lisztszerűvé a kekszet, magvakat, az eritritet, majd hozzádtam a napraforgómag vajat, és azt is beledolgoztam. Annyi tejet adtam hozzá, hogy formázható massza legyen.
4 db szilikonos muffin formába vágtam 4 hosszú csík sütőpapírt, hogy majd ki lehessen emelni a kész süteményt. Hűtőbe tettem.
“Sajt”torta krém elkészítése
A tofut, a joghurtot, az eritritet, a citrom levet és a vaníliát krémesítettem aprítóban. A tejet felforraltam az agar agarral, 2 percig forraltam, majd hozzákevertem a tofus krémhez, és gyorsan a alapra egyengettem, majd visszatettem dermedni.
Kb. 3 óra múlva a sütőpapírral szépen kiemeltem a formából. A tetejére házi csipkebogyólekvár, azaz hecsedli került.
Csokoládé forgácsokkal és csipkebogyóval tálaltam.
Kókuszos “zabtej”
Az alapanyagokat a Vegital növényi italkészítőbe tettem, majd megfőztem. A kész italt kétszer szűrtem.
Vaníliás vegán “joghurt” -“tejszín” alap
A “tejszínt” megfőztem a Vegital növényi italkészítőben, majd leszűrtem. Kb. 1 decit kivettem belőle, és egy kk agar agar-ral felfőztem, majd hozzáöntöttem a többihez.
Vaníliás vegán “joghurt”
A “joghurt” alapot 42 fokosra hűtöttem. Tettem bele 1 evőkanál barnacukrot, egy evőkanál vízben elkevert 1/3 joghurtkultúrát és a fermentálón joghurt programot indítottam, 13 órát ment.
Megjegyzés
N. Gréta receptje-téli receptverseny első helyezett.
Te is szeretnél ilyen finom desszertet készíteni? Kattints IDE!