Előkészítés | 10 perc |
Program idő/főzés | 25 perc |
Mennyiség |
l
|
Hozzávalók
- 250 g áfonya
- 125 g málna
- 4 evőkanál ibolya virág (vagy ibolya szirup)
- 80 g nádcukor vagy eritrit
- 1 evőkanál vaníliás eritrit
- 1 csipetnyi só
- víz a maximum jelzésig
Hozzávalók
|
Megjegyzés
Fontos! Az ibolya az ehető virágok kategóriájába tartozik, de nem minden virág ehető. Ha nem vagyunk biztosak a fajtában, olvassunk utána, vagy kérjük szakember segítségét. Kizárólag olyan helyen szedjük, ahol biztosan nem éri szennyeződés. Ne út melletti, vagy permetezett virágok legyenek. A legjobb, ha saját termesztésű virágokat használunk, de abból is csak az egészséges és virágzás teljében lévő növényeket fogyasszuk. A virágok fogyasztásánál legalább olyan körültekintőnek kell lenni, mint a gyógynövények esetében!